Hvis du som ryger overvejer at kvitte tobakken, har du sikkert gjort dig en masse tanker om hvordan det bedst lader sig gøre. Et rygestop er ingen let ting at gennemføre, men heldigvis findes der en masse former for hjælpemidler som du måske overvejer at prøve, både de klassiske i form af nikotin præparater, men der også en del forskellige tilbud inden for alternativ behandling. Du har sikkert hørt om akupunktur, homøopati, NLP, hypnose, krystalterapi og andre spændende udtryk.

Man kan generelt sige at du som ryger er oppe at slås imod to ting, dels den fysiske afhængighed af nikotinen, men også afhængighed på det mentale plan. Gængse produkter som nikotinpræparater i form af inhalator, tyggegummi og tabletter har den fordel at de er klinisk testede og derved er der dokumentation for virkningen.

Men de virker kun imod den fysiske trang og afhængighed af nikotin, du vil stadigvæk opleve at skulle slås med dig selv på det mentale plan, her findes desværre ingen medikamenter der gør at du helt kan glemme at du har røget. Så selv efter den fysiske afhængighed er aftaget , typisk efter 3 måneders tid, vil der komme situationer hvor du er tæt på at falde i igen.
Derfor overvejer mange alternativ behandling som en anden fremgangsmåde, da det på mange kan virke lidt ulogisk at de skal blive uafhængige af nikotin netop ved brug af de gængse nikotinpræparater, men også fordi at en del af disse behandlingsformer går ind og arbejder med sindet, det mentale plan.

Og mange har haft gode erfaringer ved f.eks akupunktur, hvor både den fysiske og mentale trang til nikotin er forsvundet få uger inde i behandlingsforløbet. Andre igen beretter om at hypnose kan påvirke ens underbevidsthed så at man helt mister lysten til at ryge. Nogle tyr til NLP, som er en måde at lære at få kortlagt sit sind på, og med den indsigt at få skabt kontrol over sin hverdag.

Stop rygning

Homøopati er baseret på en holistisk tankegang om at hele mennesket, både med krop og psyke, kan helbredes ved hjælp af små doser ekstrakt fra plante, mineral og dyreriget.
Krystaller skulle kunne udstråle gode energier og kunne anvendes til at heale.

Groft sagt er der et hav af forskellige behandlingsformer inden for alternativ behandling, og du kan ikke være 100% sikker på at en enkelt behandlingsform virker for dig.
Alle mennesker er jo, selv om vi er af samme art, utrolig forskellige på mange punkter. Så brug din sunde fornuft. Måske kender du nogen der allerede har været igennem et rygestop med hjælp fra hypnose eller andet? Hvis ikke, så undersøg de forskellige behandlingsformer.

Hvis du ikke rigtig tror på at en krystal placeret på dit TV hjælper ved et rygestop, ja så hjælper den nok ikke. Er du interesseret i NLP, og mener at det kunne hjælpe dig i andre sammenhænge også end lige ved et rygestop – ja så er du allerede godt på vej. Det som det jo handler om for dig er at få de rette værktøjer så du med succes kan gennemføre dit rygestop – og forblive røgfri, alternatv behandling eller ej.

SHARE
Previous articleAkupunktur
Next articleRygestop med hypnose

LEAVE A REPLY